Cât cheltuiește statul pentru o zi de întreținere a persoanelor infectate cu COVID-19 în staționar simplu și în secția de terapie intensivă

al-doilea-medic-infectat-cu-coronavirus-in-r-moldova-148019-1584871984

În cadrul declarațiilor de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, Igor Dodon a anunțat cât cheltuiește statul pentru o zi de întreținere a persoanelor infectate cu COVID-19 în staționar simplu și în secția de terapie intensivă.

Potrivit datelor prezentate de oficial, în staționar, costurile zilnice se ridică la 2 255 de lei pentru o persoană.  În această sumă se încadrează cheltuielile de transport, testul, asistența medicală. Prin urmare, pentru 14 zile de internare, statul achită 32 000 de lei.

O zi în secția de terapie intensivă costă 5 300 de lei pentru o persoană. Respectiv, pentru 14 zile, statul achită mai mult de 78 000 de lei. „Prima persoană internată cu coronavirus a stat mai mult de 14 zile în secția de reanimare, prin urmare înțelegeți de ce solicităm ca toți cei veniți de peste hotare, dar și restul cetățenilor să procure polița de asigurare medicală”, a spus Dodon.

Oficialul a mai îndemnat cetățenii la respect și solidaritate. „Haideți să avem respect pentru medici, să contribuim cu toții, împreună, și cei care sunt în țară, și cei care revin. Haideți să fim solidari.”

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova, în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente