Ministrul educației a prezentat mai multe scenarii despre cum se va încheia procesul de învățământ din Moldova

șarov

Ministrul educației, Igor Șarov, a povestit în cadrul emisiunii Puterea a Patra despre unele scenarii pe care ministerul le abordează în contextul crizei epidemiologice.

„Primul scenariu este optimist. Procesul de înscriere a copiilor în clasa I va începe pe 15 mai, dacă pe această dată va fi reluat procesul de învățământ. Va fi exclusă necesitatea prezentării certificatului medical. Această decizie vine să reducă vizitele în masă prin cabinetele medicilor de familie. Și tocmai peste un an să fie solicitată prezentarea acestui certificat.

Al doilea scenariu este pesimist. Copiii nu vin la școală nici în data de 1 septembrie.

Al treilea scenariu este unul catastrofal. Copiii nu revin la școală în acest an”, a explicat Igor Șarov.

Cu toate acestea, ministrul spune că nu are rost să luăm aceste scenarii în serios, pentru că nu se cunoaște cum vom ieși din această criză epidemiologică.

De asemenea, el a spus că vacanța de vară nu se va anula, cu excepții pe care le-ar impune situația epidemiologică.

S-a mai referit și la modalitatea de pregătire de BAC a absolvenților. Pretestarea ar avea loc online, astfel ca elevii să-și verifice singuri cunoștințele. Pentru asta ei nu vor fi notați.

În ceea ce ține de înscrierea absolvenților în universitățile din Moldova, ministrul a zis că aceste instituții au autonomie de decizie și ele vor hotărî care va fi procesul de înscriere.

BAC-ul nu se va desfășura online, pentru că sistemul de învățământ nu este pregătit tehnic pentru a implementa acest format nou de testare.

Ministerul se va strădui să depună eforturi ca elevii să nu repete anul viitor materia pierdută.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu știrile actualizate despre bacalaureat, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente