‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMai mulți agenți economici vor fi sancționați pentru majorarea prețurilor la unele produse alimentare

Mai mulți agenți economici vor fi sancționați pentru majorarea prețurilor la unele produse alimentare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

23 de agenți economici vor fi sancționați pentru că au depășit limita admisă la adausurile comerciale pentru produse alimentare și farmaceutice, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Serviciul Fiscal de Stat, în scopul verificării respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 774 din 26 iunie 2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante, permanent întreprinde acțiuni de verificare a contribuabililor ce practică genul de activitate comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice și comerț cu amănuntul/ridicata al mărfurilor social importante.

În urma acțiunilor întreprinse, pe parcursul lunii martie, au fost efectuate 164 controale fiscale, inclusiv 43 de controale fiscale pe parcursul săptămânii curente, în rezultatul cărora au fost stabilite 23 de cazuri de încălcare a prevederilor Hotărârii, fiind stabilite cazuri de majorare a adaosului comercial cu o depășire de la 0,6 % până la 8,36 % pentru produsele alimentare (hrișcă, lapte, unt, orez) și cu o depășire de la 9,76 % până la 25,12 % la produsele farmaceutice (mănuși medicinale, dezinfectanți).

Agenții economici urmează să fie sancționați conform legislației în vigoare. Totodată, Serviciul Fiscal de Stat atenționează că, săptămânal vor fi desfășurate acțiuni similare de control.

Foto simbol: zf.ro

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›