Linkuri accesibilitate

Locuitorii din stânga Nistrului nu vor mai putea ieși din casă decât după alimente și medicamente


Locuitorii regiunii transnistrene au fost obligați, printr-un decret semnat miercuri de liderul de la Tiraspol, să se autoizoleze la domiciliu. Oamenii vor mai putea ieși din casă doar la magazinele din apropiere pentru cumpărături, la farmacii, pentru asistență medicală, pentru a merge la serviciu cu prezentarea unui certificat de la angajator. Se permite ieșirea pentru a arunca gunoiul, pentru a duce alimente sau medicamente unor persoane care nu se pot deplasa, dar și pentru înmormântări. Animalele de companie, adică câinii, vor putea fi plimbați doar în raza a 100 de metri de casă.

Persoanele care revin în regiune sunt obligate să stea în carantină 14 zile și în această perioadă nu vor putea ieși deloc din casă.

În regiunea transnistreană miercuri seara erau anunțate 31 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și două decese. 58 de persoane suspectate de contaminare cu noul virus sunt internate la spitalul de boli infecțioase din Slobozia. Analizele din regiunea transnistreană sunt procesate la laboratorul de la Chişinău. Starea de urgență a fost introdusă în stânga Nistrului pe 17 martie și a fost prelungită până pe 1 mai.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG