Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
01.04.2020

70 cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus, în ultimele 24 de ore

70 cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus, în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus, după procesarea a  329 de teste.

La ziua de azi, 1 aprilie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 70 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care 68 sunt cu transmitere locală și 2 cazuri sunt de import. Astfel, bilanțul total al persoanelor infectate în Republica Moldova este de 423.

6 cazuri noi de COVID-19 și un caz de deces sunt confirmate în Transnistria. 

Astfel, numărul total de decese a ajuns la 5. 

Încă o persoană a fost tratată de COVID-19.  Astfel, bilanțul persoanelor tratate a ajuns la 23.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări că testele efectuate în laboratoare private sunt la fel de veridice ca și cele realizate în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dat fiind faptul că metoda de colectare a probelor este aceeași (în baza metodei de lavaj). Această metodă a fost coordonată cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică. De asemenea, au fost corelate și avizate toate protocoalele care se aplică în laboratoarele respective, conform recomandărilor OMS.

În perioada următoare va fi activat laboratorul din Bălți pentru testarea COVID-19, dar pe parcurs vor fi consolidate și alte laboratoare din mun. Chișinău, pentru a intensifica la maxim  testarea persoanelor suspecte la noul tip de Coronavirus.

Testele de depistare a infecției COVID-19 sunt suficiente. În perioada următoare, urmează achiziționarea din sursele bugetare a 100 mii de teste.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus