37 de persoane infectate cu Covid-19, rămân a fi în stare gravă. Starea de sănătate a pacienților internați în spitalele din țară

Majoritatea persoanelor spitalizate cu diagnosticul confirmat de Covid-19 au o stare de sănătate medie sau satisfăcătoare. Totuși, potrivit datelor prezentate de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu la briefing-ul de presă de astăzi, 1 aprilie, 37 de pacienți de la spitalul Toma Ciorbă și spitalul Republican, sunt în stare gravă.

Foto: UNIMEDIA

Starea de sănătate a pacienților internați cu Covid-19 în instituțiile medico-sanitare publice, potrivit datelor prezentate de Viorica Dumbrăveanu:

La spitalul Toma Ciorbă sunt internați 125 de pacienți, dintre care 26 sunt în stare gravă, 64 - gravitate medie, 35 - stare satisfăcătoare.

La spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internate 33 persoane cu Covid-19 -11 maturi și 22 copii. Dintre ele, 10 maturi și 17 copii sunt în stare de gravitate medie, restul sunt în stare satisfăcătoare.

La spitalul clinic Republican sunt internate la acest moment 15 persoane, dintre care 11 sunt în stare gravă, restul - în stare satisfăcătoare.

La spitalul Clinic Republican Pentru Copii „Emilian Coţaga” este internată o mamă care așteaptă rezultatele testului repetat, pentru a fi externată.

La spitalul Ministerului Sănătății se tratează 82 de pacienți, dintre care 31 au stare de gravitate medie, restul - satisfăcătoare.

La spitalul clinic din Bălți sunt internați 16 pacienți, dintre care 10 sunt în stare de gravitate medie, restul - satisfăcătoare.

La spitalul raional Căușeni sunt 14 pacienți confirmați cu Covid-19, dintre care 5 sunt în stare de gravitate medie, restul - în stare satisfăcătoare.

La spitalul clinic „Arhanghel Mihail” sunt internați 4 pacienți, la toți evoluția bolii este de gravitate medie.

Spitalul raional din Cahul are un singur pacient cu coronavirus la tratament.

La Maternitatea nr. 2 sunt internate 6 femei gravide, dintre care trei sunt în stare de gravitate medie, iar trei în stare satisfăcătoare.

La Institutul de medicină urgentă sunt internate 5 persoane confirmate cu Covid-19, însă au nevoie de urgență de intervenții chirurgicale și acolo beneficiază asistență în cadrul instituției.

Menționăm că la data de astăzi, 1 aprilie 2020, în republică au fost confirmate 353 de cazuri îmbolnăviri cu Covid-19, după ce ieri au fost testate pozitiv încă 55 de persoane.

Tot ieri, 31 martie, au fost anunțate două decese, provocate de noul coronavirus. Este vorba despre o femeie din regiunea transnistreană și un bărbat din Briceni.

Primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova, pe 18 martie. Este vorba despre o doamnă de 61 de ani, care suferea și de alte boli cronice.

Despre cel de-al doilea deces, autoritățile au anunțat pe data de 27 martie, fiind vorba despre un lucrător medical. Femeia, în vârstă de 79 de ani, și-a dedicat toată viața sistemului medical. Totodată, suferea și de alte boli cronice precum diabet, insuficiență cardiacă.


Pub