#Nu e glumă: Prima ţară din Europa care introduce pe pompele de alimentare etichete de avertizare în stilul celor de pe pachetele de țigări

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie, însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtag-ul special #Nu e glumă, pentru că faptele descrise sunt o realitate. Următoarea veste vine din occident.

Aflaţi că pompele de alimentare cu benzină și motorină ar trebui să poarte etichete de avertizare în stilul celor de pe pachetele de țigări (care sunt folosite în peste 118 ţări de pe glob) ca o „tactică de șoc”, susţine un grup de experți în sănătate publică.

Foto: glasgowtimes.co.uk

Publicaţia The Times relatează că oamenii de știință au cerut ca imaginile „șocante”, inclusiv cu plămâni înnegriți și case inundate, să fie afișate pe pompe, ca avertisment despre efectele negative ale utilizării combustibililor, precum poluarea și schimbările climatice!

De notat că astfel de etichete se folosesc deja la staţiile de alimentare cu carburanţi din Vancouver, Canada, iar din luna mai 2020 vor fi introduse în Suedia! Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub