9 angajați ai MAI, infectați cu Covid-19 și alți 154 în autoizolare la domiciliu

Nouă angajați ai diferitor subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne au fots diagnosticați cu Covid-19, până astăzi, iar alți 154 se află în autoizolare la domiciliu. Informația a fost anunțată de ministrul Pavel Voicu, în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi.

„Sunt colegi de ai noștri din diferite suvbdiviziuni. Colegii testați pozitiv primesc tratament în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății”, a menționat Voicu.

Potrivit ministrului de Interne, cei mai supuși riscului au fost angajații Poliției de Frontieră și cei ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

„La moment se întreprind măsuri și pregătiri la Spitalul Ministerului de Interne, pentru ca acești angajați să fie transferați în istituția medicală a Ministerului. Pe de o parte vom ușura și activitaea medicilor, pe de altă parte, o să reușim să îi tratăm mai repede, pentru ca aceștia să se întoarcă în rândurile noastre și împreună să combatem și fenomenul infracțional, dar și acest virus”, a subliniat Pavel Voicu.

Totodată, ministrul a dat asigurări că angajații MAI sunt dotați cu mijloace necesare pentru protecția individuală: „Sunt mai multe critici ale unora care vor să vină doar cu critici, nu și cu soluții, precum că alți colegi din alte subdiviziuni nu sunt dotați cu acele costume de protecție. Informez că ele sunt prezente, le avem pe stoc, însă ele sunt îmbrăcate doar când se intervină în forță, în cazurile de opunere de rezistență a celor care nu se conformează cerințelor medicilor pentru a fi tratați sau în alte situații când pericolul iminent. În ceea ce ține de măști, mănuși dezinfectanți, suntem dotați pentru o perioadă de o lună. Dacă regimul se va prelungi și după 15 mai, ne vom dota cu mijloace necesare pentru a interveni de fiecare dată când cetățenii sau medicii ne solicită”.

Până astăzi, 1 aprilie 2020, în republică au fost confirmate 353 de cazuri îmbolnăviri cu Covid-19, după ce ieri au fost testate pozitiv încă 55 de persoane.

Tot ieri, 31 martie, au fost anunțate două decese, provocate de noul coronavirus. Este vorba despre o femeie din regiunea transnistreană și un bărbat din Briceni.

Primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova, pe 18 martie. Este vorba despre o femeie de 61 de ani, care suferea și de alte boli cronice.

Despre cel de-al doilea deces, autoritățile au anunțat pe data de 27 martie, fiind vorba despre un lucrător medical. Femeia, în vârstă de 79 de ani, și-a dedicat toată viața sistemului medical. Totodată, suferea și de alte boli cronice precum diabet, insuficiență cardiacă.


Pub