23:40:45 19.04.2024
Stiri

Apelul Maiei Sandu la adresa GUVERNĂRII: „Măcar în al doisprezecelea ceas, spuneți-ne ADEVĂRUL. La noi FURTUNA abia începe. Noi primim mesaje disperate de la medici din spitalele care tratează bolnavi cu COVID -19”

Partide/Comunicate 01.04.2020 12:40 Vizualizări2987 Autor: Ziarul National
Apelul Maiei Sandu la adresa GUVERNĂRII: „Măcar în al doisprezecelea ceas, spuneți-ne ADEVĂRUL. La noi FURTUNA abia începe. Noi primim mesaje disperate de la medici din spitalele care tratează bolnavi cu COVID -19” Captură


Fostul premier, Maia Sandu, este gata să ajute actuala guvernare în lupta cu pandemia COVID – 19, dar cere maximă transparență. „Cerem Guvernului să fie deschis și să implice toți specialiștii din societatea civilă și din opoziție, pentru că acum, datoria noastră, a tuturor, este să ne solidarizăm în lupta cu pandemia”, a declarat astăzi lidera PAS.

Potrivit ex-premierului, autoritățile încearcă să ascundă unele lucruri, în speță cu referire la faptul că nu sunt suficiente teste pentru COVID – 19.

„În aceste zile, cu toții suntem foarte îngrijorați de ceea ce se întâmplă în lume și, mai ales, în R. Moldova. De câteva săptămâni, auzim de la autorități că există suficiente teste, dar vedem că, în timp ce în alte țări sunt testate zeci de mii de persoane pe zi, la noi au fost testate doar câteva sute de oameni. Care este realitatea? De ce sunt testați atât de puțini oameni dacă există suficiente teste? Dacă nu vom testa, nu vom identifica oamenii infectați, nu îi vom putea izola și virusul va continua să se răspândească cu viteză mare”, avertizează Sandu.

Și mai alarmantă, în opinia Maiei Sandu, este situația medicilor.

„Numărul medicilor infectați raportat la numărul total de persoane infectate este mai mare decât în celelalte țări care se confruntă cu epidemia. Iar la noi furtuna abia începe. Noi primim mesaje disperate de la medici din spitalele care tratează bolnavi cu COVID - 19, de la medici din celelalte spitale și de la medici de familie din diferite localități. Oamenii se plâng că nu au echipamente de protecție, că nu sunt instruiți corespunzător, că nu au protocoale clare cum să procedeze într-un caz sau altul. Măcar în al doisprezecelea ceas, spuneți-ne adevărul ca să putem ajuta medicii. Ca medicii să ne poată ajuta pe noi”, a adăugat sursa citată.

„Solicităm Guvernului să fie sincer cu cetățenii și să răspundă clar la întrebările pe care le-au formulat colegii mei din Parlament, presa, societatea civilă: câte teste avem astăzi și de ce se testează atât de puțini oameni, câte costume de protecție avem și de ce s-au infectat atât de mulți medici? Sunt oameni care pot și vor să ajute, dar e nevoie ca autoritățile să spună lucrurilor pe nume”, a conchis politiciana.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md