03:34:26 19.04.2024
Stiri

Copiii unui preot infectat cu COVID-19 au ajuns la spital. Slujbe religioase, desfășurate în timpul săptămânii: „Avem informații de la Poliție”

Social 01.04.2020 18:43 Vizualizări4966 Autor: Ziarul National
Copiii unui preot infectat cu COVID-19 au ajuns la spital. Slujbe religioase, desfășurate în timpul săptămânii: „Avem informații de la Poliție”
Poză simbol


Unii preoți din R. Moldova continuă să sfideze restricțiile impuse de autorități în contextul răspândirii pandemiei de COVID-19 și, ca să păcălească vigilența oamenilor legii, organizează slujbele religioase nu în zilele de sâmbătă sau duminică, așa ca până acum, ci în timpul săptămânii.

Cel puțin, așa afirmă premierul Ion Chicu, potrivit căruia mai multe fețe bisericești au fost infectate deja cu COVID-19.

„Avem informații de la polițiști că, pe parcursul săptămânii, unii preoți continuă să organizeze aceste servicii. Din păcate, avem deja mai mulți preoți, fețe bisericești contaminate cu COVID-19”, a declarat astăzi premierul după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de noul coronavirus.

CITIȚI și VIDEO // Un DECES și 70 de cazuri NOI de COVID-19 în ultima zi în R. Moldova

Ion Chicu a oferit exemplul unui preot din Chișinău, internat în spital cu COVID-19. Acesta are mai mulți copii acasă, iar câțiva dintre ei au ajuns deja la spital cu același diagnostic.

„În cazul unui preot din Chișinău care are copii, deja mai mulți copii ai dumnealui sunt contaminați. De aceea fac apel să ne manifestăm credința acasă, izolat, fără să punem în pericol sănătatea oamenilor”, a îndemnat oficialul.

CITIȚI și Peste 100 de preoți din R. Moldova NU se conformează cerințelor impuse de autorități în legătură cu pandemia de COVID-19: Poliția anunță sancțiuni

Menționăm că, săptămâna trecută, peste 100 de preoți din R. Moldova au organizat slujbe religioase cu participarea enoriașilor, încălcând interdicțiile impuse de autorități pentru perioada stării de urgență.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md