Compozitorul Eugen Doga a criticat dur membrii Comisiei pentru Situații Excepționale care și-au făcut teste pentru COVID-19

by D M
Distribuiti mai departe...

Compozitorul Eugen Doga a criticat dur membrii Comisiei pentru Situații Excepționale care și-au făcut teste pentru COVID-19. N-ar fi nimic rău în asta, spune maestrul, dacă fix din același motiv, Comisia nu l-ar fi demis pe directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru.

“Sunt extrem de bucuros pentru fapul, că Comisia pentru Situații Excepționale nu i-a eliberat pe unii conducători de vârf ai republicii pentru că aceștia și-au permis!, (și bine au făcut), să testeze în laboratul privat problema cu COVID-19 a fiecăruia dintre ei. Și încă pe cont propriu. În caz contrar în situația actuală în țară, noi am fi rămas fără conducători. Comisia însă, repede s-a reorientat și a uitat de ”gafa” comisă în cazul cu directorul Spitalului Clinic republican profesorul Anatol Ciubotaru, care anterior a fost eliberat din funcție anume pentru asemenea testare?!”, a spus Doga și a venit cu un îndemn către membrii comisiei.

“Ei, domnilor membri ai Comisiei, de fapt ai ”Troicei”, măcar aveți curajul să recunoașteți nedreptatea umilitoare și dureroasă comisă în raport cu profesorul cu experiență profesională enormă, datorită căruia au fost salvate mii de vieți omenești. Faptul regretabil a lovit grav și în societatea noastră, care pierde orice încredere în siguranța și dreptatea fiecăruia din noi. Și nu e de mirare, că mulți medici azi se gândesc, oare face de a risca cu propria sănătate, ori chiar și viața sa, când virusul moral, la noi, devine mai periculos ca cel al COVID-19. Doctorul, locul căruia este în spital, e nevoit să stea acasă cu gândul și durerea în suflet la cei din saloanele supraîncărcate cu bolnavi pe care nu-i poate ajuta. E groază!”, spune vizibil indignat renumitul compozitor, care și-a lăsat semnătura sub mesaj. 

“Eugen Doga

Compozitor”, scrie în încheierea postării, iar acest fapt, sublinierea numelui, pare un îndemn la discernământ și asumare de responsabilitate.

Sunt extrem de bucuros penru fapul, că Comisia penru suație exceționălă nu e-a eliberat pe unii conducători de vârf ai…

Опубликовано Eugen Doga/ Евгений Догой Среда, 1 апреля 2020 г.

Amintim că fostul șef al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis după ce a testat patru lucrători cu suspecție la coronavirus la un laborator privat. Autoritățile au spus că directorul SCR a luat decizia fără să informeze Ministerul Sănătății și ANSP, așa cum prevede procedura. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...