COVID-19//Usatîi: De dimineață, la Spitalul din Bălți erau 6 infectați, iar seara, deja 19. Vreau să știu care este situația hotelului municipal. Trebuie să fim pregătiți să internăm sute, dacă nu chiar mii de oameni

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, se pregătește pentru un scenariu sumbru în ceea ce privește evoluția răspândirii noului coronavirus la nordul țării. El a spus marți, 31 martie, într-un live pe Facebook că a cerut să i se prezinte o notă informativă despre starea hotelului municipal Bălți pentru ca atât pacienții cât și medicii să poată beneficia de condiții de cazare.  

“Am dat indicații să mi se prezinte o notă ce ține de hotelul municipal Bălți. Trebuie să fim pregătiți de a interna sute de oameni în Bălți, dacă nu mii, pentru că Bălțiul deservește tot nordul țării. Vreau să văd care-i situația cu acest hotel, pentru că cea mai mare problemă pe care am văzut-o azi la spital e că pacienții nu au un duș. Sun 4 băi și 4 veceuri la 40 de saloane, dar vă dați seama, în condițiile în care unul e suspectat, iar altul e confirmat, și dacă toți se duc în aceste băi… Dar la Întreprinderea Municipală Hotelul “BĂLȚI”, jumătate de camere cel puțin au cabine de duș și WC-uri. Trebuie să fie condiții și pentru medici și pentru pacienți, dar trebuie să văd care-i situația și cu Casa de Cultură pentru că lucrurile se agravează pe zi ce trece”, a spus Usatîi. 

El a mai afirmat că Dodon minte cu nerușinare atunci când spune că spitalele sunt pregătite în totalitate pentru a face față noilor coronavirus. Drept dovadă, edilul a spus că grupul de specialiști care trebuia să vină la Bălți, pentru a-i instrui pe doctori să facă testarea la COVID-19, și-au amânat deplasarea pentru că noile teste nu au ajuns în țară. 

“Tot se laudă Dodon cu 10.000 de teste din Moscova, 2.000 din China, dar la Bălți trebuiau să vină azi infecționiști de la Chișinău pentru a-i învăța pe medicii noștri cum să facă aceste teste. Ca să știți, s-a amânat pentru că încă nu au venit testele de peste hotare. În schimb la TV spune că totu-i bine”, a declarat revoltat Usatîi și l-a acuzat pe Dodon că-i lipsesc calitățile manageriale, iar din orgoliu nici pe el nu-l ascultă.

“Am spus zilele trecute să ne consolidăm toate partidele, nu contează de la guvernare sau din opoziție și să includem câte un rerezentant din fiecare partid în Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Multe lucruri bune s-ar fi întâmplat dacă nu era Dodon pentru că el când aude de numele meu își pune șliomjul pe cap, două șiucălăi în urechi și se face mort în popușoi”, a mai spus Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.