Presa de la Tiraspol anunță despre un pacient decedat de Covid-19 în regiune. Ce spun autoritățile de la Chișinău

Primul deces din cauza Covid-19 a fost înregistrat în regiunea din stânga Nistrului, anunță postul de televiziune de la Tiraspol „TSV”. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 55 de ani.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit susrei citate, femeia ar fi fost internată inițial în spitalul din Tiraspol cu pneumonie bilaterală și a fost plasată într-o boxă cu un bărbat care era suspect de Covid-19. După ce bărbatul a fost testat pozitiv cu Covid-19 , femeia a fost transferată la spitalul din Slobozia, fiindu-i și ei prelevate probe pentru testare la coronavirus.

Peste o oră, pacienta s-a stins pe patul de spital, iar ulterior rezultatele testelor au confirmat prezența coronavirusului la pacientă. Femeia ar fi suferit și de alte boli cornice, precum, diabet zaharat și insuficiență cardiacă, care i-au agravat rapid starea.

Ministerul Sănătății de la Chișinău a anunțat că încă nu cunoaște informații despre acest caz.

Potrivit datelor oficiale, până acum în regiunea transnistreană au fost confirmate 18 cazuri de infecție cu Covid-19. Regiunea a intrat în stare de urgență pe 16 martie, în urma unui decret în acest sens al liderului de la Tiraspol.


Pub