Ultimă oră! Încă două decese din cauza coronavirusului, confirmate în Republica Moldova

Alte două persoane au murit răpuse de coronavirusul de tip nou, în Republica Moldova, au anunțat astăzi autoritățile. Astfel, bilanțul deceselor provocate de Covid-19 se ridică la 4 persoane.

Ministra Sănătății a declarat în această seară că a aflat, inițial, despre un caz de deces din cauza Covid-19 din surse neoficiale, întrucât cazul a fost înregistrat în regiunea transnistreană.

„Cu adevărat am aflat din surse neoficiale, ca rezultat am luat legătura cu sistemul spitalicesc de acolo și s-a confirmat că pe 29 martie a decedat o persoană care a fost stabilită cu Covid-19”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Tot astăzi a fost confirmat decesul unui pacient infectat cu Covid-19 în nordul țării.

„Astăzi am primit informația despre un pacient care a fost internat la spitalul din Edineț. Este vorba despre un bărbat originar din alt raion, care a decedat. Atunci când au fost prelevate probele pentru că existau suspiciuni la Covid-19, a fost ascunsă informația că a intrat în contact cu anumite persoane, ca rezultat a intrat în contact cu lucrători medicali”, a spus ministra.

Ministra a mai precizat că bărbatul a decedat înainte de venirea rezultatelor testelor de laborator.

„Atunci când s-a adresat, a pierdut cunoștința, medicii au luat decizia că nu este posibil să fie realizată transportarea la un spital strategic, a rămas izolat, inclusiv, până să vină probele, dar cu regret am aflat că deja a decedat”, a mai spus Dumbrăveanu.

Primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova, pe 18 martie. Este vorba despre o doamnă de 61 de ani, care suferea și de alte boli cronice.

Despre cel de-al doilea deces, autoritățile au anunțat pe data de 27 martie, fiind vorba despre un lucrător medical. Femeia, în vârstă de 79 de ani, și-a dedicat toată viața sistemului medical. Totodată, suferea și de alte boli cronice precum diabet, insuficiență cardiacă.


Pub