(video) 50 de ani de la premiera lui Mercedes-Benz C 111-II – maşina cu motor rotativ care atingea liber 300 km/h

O fascinantă şi iconică maşină sport, favorită a mass-media, un laborator pe roţi pentru dezvoltarea motorului Wankel și pentru testarea noilor tehnologii și, nu în ultimul rând, o legendară maşină care a bătut recorduri. Mercedes-Benz C 111 reprezintă toate acestea și multe altele.

Cea de-a doua sa etapă de dezvoltare, sub forma lui C 111-II, care prezintă varianta aşa-numită „quadruple-rotor” a motorului cu pistoane rotative M 950 F (350 CP), marchează o aniversare specială în acest an.

Foto: autoblog.md

Premiera: Mașina super sport a fost introdusă în urmă cu 50 de ani în cadrul celei de-a 40-a ediţii a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, între 12 și 22 martie 1970. Modelul, cu doar 4.440 mm în lungime, 1.800 mm în lăţime, 1.120 mm în înălțime și cu un ampatament de 2.620 de milimetri, are un corp din plastic armat cu fibră de sticlă (GFRP), panourile-i exterioare fiind doar înșurubate pe rama din oțel.

Alte caracteristici experimentale includ o suspensie spate multi-link, portierele cu deschidere verticală și un interior luxos cu ornamente din piele și sistem de aer condiționat. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub