Numărul persoanelor revenite de peste hotare, diagnosticate cu Covid-19, din nou în creștere. Șase cazuri de import sunt din Anglia

Crește numărul persoanelor revenite de peste hotare, diagnosticate cu noul coronavirus. După o scădere înregistrată zilele trecute, astăzi 7 persoane care s-au întors în Moldova din alte țări au fost testate pozitiv la Covid-19.

„Din 55 de persoane testate pozitiv astăzi, 7 cazuri sunt de import. Din cele 7, 6 sunt din Mafrea Britanie. Din cele 6, două persoane au venit pe cale terestră, pe data de 29, iar patru au venit cu o cursă charter”, a informat șeful statului Igor Dodon.

„Am vrut să menționez acest lucru separat, pentru că sperăm foarte mult la înțelegere din partea cetățenilor noștri care se află în afara țării. Noi trebuie să asigurăm securitatea și sănătatea cetățenilor RM, de aceea, numărul de chartere, de zboruri, autorizarea acestora va avea loc strict conform procedurii stabilite prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe. Procedura va fi stabilită astăzi și va depinde inclusiv de asigurarea sănătății. Cei care vin cu mesaje să asigurăm sute de chartere zilnic, sper că înțelegeți care este riscul. Cazurile de Covid-19 le-am importat. Am avut o scădere a numărului de cazuri de import și vedem astăzi 7 cazuri, zilele trecute erau câte unul-două”, a precizat Igor Dodon.

Astăzi, au fost confirmate încă 55 de cazuri de infectare cu Covid-19. Astfel bilanțul a ajuns la 353 în Moldova. În total, din import sunt 72 de cazuri.


Pub