OMS recomandă folosirea măștilor doar celor care sunt bolnavi sau au grijă de cineva bolnav

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății recomandă oamenilor să nu poarte măști de protecție decât dacă sunt bolnavi de Covid-19 sau au grijă de cineva care este bolnav, scrie stirileprotv.ro.

Foto: UNIMEDIA

“Nu există dovezi specifice care să sugereze că purtarea în masă măștilor de către populație, are vreun beneficiu potențial. De fapt, există unele dovezi care sugereză contrariul, măștile fiind folosite neadecvat”, a spus dr. Mike Ryan , director executiv al programului OMS pentru situații de urgență în domeniul sănătății, la un briefing de presă din Geneva, Elveția, transmite CNN.

“Problema este că avem o lipsă globală masivă”, a spus Ryan despre măști și alte materiale medicale. „În momentul de față, persoanele cu cel mai mare risc de a contracta virusul sunt lucrătorii din prima linie de combatere, care sunt expuși în fiecare secundă a fiecărei zile. Gândul că nu au măști de protecție este oribil”.

Maria Van Kerkhove, doctor epidemiologic în cadrul OMS, a declarat că este important „să acordăm prioritate folosirii măștilor pentru cei care au cel mai mare nevoie”.

„În comunitate, nu recomandăm folosirea de măști, decât dacă sunteți bolnav și ca măsură pentru a preveni răspândirea continuă de la dumneavoastră”, a spus Van Kerkhove.


Pub