13:00:07 29.03.2024
Stiri

Macron denunță PROPAGANDA RUSĂ și chineză privind ajutoarele trimise Italiei: De ce nu se vorbește că Franţa şi Germania au trimis două milioane de măşti şi zeci de mii de echipamente?

Știri 31.03.2020 10:40 Vizualizări13192 Autor: Ziarul National
Macron denunță PROPAGANDA RUSĂ și chineză privind ajutoarele trimise Italiei: De ce nu se vorbește că Franţa şi Germania au trimis două milioane de măşti şi zeci de mii de echipamente?


Emmanuel Macron denunţă campaniile de propagandă duse de către regimurile de la Beijing şi Moscova în legătură cu ajutoarele livrate Italiei pentru combaterea noului coronavirus, subliniind că Franţa şi Germania acordă asistenţă fără să facă poze.

„Se vorbeşte mult de ajutorul chinez sau rus, dar de ce nu se vorbeşte că Franţa şi Germania au trimis două milioane de măşti şi zeci de mii de echipamente de protecţie Italiei?”, s-a întrebat retoric preşedintele francez într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera, La Stampa şi La Repubblica, citat de Adevărul.

„Poate că nu este suficient, dar este deja un început şi nu trebuie să ne lăsăm intoxicaţi de ceea ce spun partenerii şi concurenţii noştri internaţionali”, a insistat Macron.

Preşedintele francez i-a adus aminte Chinei că UE a ajutat-o la începutul epidemiei, livrându-i 50 de tone de materiale.

“Europa trebuie să fie mândră şi să se simtă puternică, pentru că aşa este”, a subliniat el.

De altfel, Macron susține pozițiile exprimate de Italia sau Spania inclusiv în ce privește relansarea economică a Uniunii Europene printr-un plan ambițios și urgent care să permită inclusiv emisiunile de obligațiuni guvernamentale – coronabonds – , măsuri cu care Germania și Olanda nu sunt de acord pentru moment.

Franța și Germania au donat Italiei mai multe măști și echipamente medicale decât China, a anunțat joi Comisia Europeană. Potrivit executivului european, Franța a trimis Italiei 1 milion de măști și 200.000 de echipamente de protecție, iar Germania va trimite tot 1 milion de măști Italiei în cursul aceste săptămâni. Pe de altă parte, țări precum Olanda s-au plâns că 600.000 din cele 1,3 milioane de măști primite din China sunt defecte.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a deplâns joi lipsa inițială de coordonare și de solidaritate din partea țărilor membre ale Uniunii Europene în fața efectelor provocate de criza sanitară a pandemiei cu noul coronavirus, însă a arătat că lucrurile se redresează.

Reamintim, în context, că Germania a decis să preia în spitalele sale pacienți din Franța și din Italia, infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă. De altfel, la nivel federal, Germania este primul stat european care a anunțat o măsură de sprijin și pentru Italia, unde a trimis un milion de măști sanitare, punctează caleaeuropeana.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md