01:44:58 29.03.2024
Stiri

Pacientul care a ținut un jurnal cu toate simptomele COVID-19: „Nu puteam să dorm, m-a doborât. Nu știam dacă mă voi vindeca!”

Știri 31.03.2020 19:59 Vizualizări1432 Autor: Ziarul National
Pacientul care a ținut un jurnal cu toate simptomele COVID-19: „Nu puteam să dorm, m-a doborât. Nu știam dacă mă voi vindeca!”


Alfonso Reyes (48 de ani), fost jucător de baschet la Real Madrid, a fost testat pozitiv cu coronavirus pe 14 martie. De atunci, spaniolul a ținut un jurnal zilnic care i-a ajutat pe urmăritorii săi de pe rețelele de socializare să înțeleagă simptomele COVID-19.

Reyes, care acum este președintele Basketball Men's Player's Union (ABP), a povestit în publicația Marca toată experiența prin care a trecut în ultimele săptămâni. Între timp, el a ieșit din spital și se află acasă, recuperat aproape total.

„Am trecut peste durerile de cap. A fost ca o mahmureală groaznică, cea mai dificilă parte. Nu puteam să dorm sau să gândesc, îmi trecea creierul prin mii de revoluții.

Nu am mai avut durerile de câteva zile. Nu am mai avut nici febră și nici nu am mai tușit așa des, lucru care semnalează procesul de vindecare. Vor mai fi 14 zile de carantină, până când virusul va trece complet”, a explicat fostul baschetbalist.

Nu aveam certitudinea că mă voi vindeca!”

Reyes spune că aceasta a fost cea mai grea încercare a vieții sale. „Pentru mine, în ceea ce privește sănătatea, a fost cea mai mare sperietură din viața mea. Nu îmi aduc aminte în trecut să fi avut nici măcar gripă.

Aveam un episod o dată la doi ani, dar dura o zi. Acum sunt bine, dar au fost 16 zile crunte. 12 dintre ele cu o febră cum nu am mai avut niciodată. Am mai avut o accidentare la spate și am avut dureri mari două zile, dar știam atunci că mă voi recupera. Acum nu aveam certitudinea că mă voi vindeca”, a spus el.

Alfonso Reyes a povestit că la un moment dat nu a mai putut să respire deloc timp de cinci minute. S-a simțit cumplit și copleșit de boală.

„A fost un moment foarte rău. M-am calmat, am început să respir în liniște și a trecut”, a povestit fostul sportiv.

„Virusul m-a doborât!”. Situația complicată din Spania

Ex-jucătorul de la Real Madrid atrage atenția că infecția cu COVID-19 nu este o gripă normală, care îi atacă doar pe bătrâni, așa cum susțin unii.

„M-a pus la pământ când eram într-o condiție fizică bună, imaginați-vă ce poate să-i facă unei persoane normale sau care are deja probleme. Am crezut că sunt invulnerabil și virusul m-a doborât. M-am ridicat însă și sper ca toți cei bolnavi care trec prin asta să reușească. Dar chiar m-a doborât. Nu voi uita niciodată această experiență”, a mai zis Reyes, citat de digisport.ro.

Spania este una dintre cele mai lovite țări europene de COVID-19, alături de Italia. Pe 31 martie, erau 94.417 persoane infectate cu noul coronavirus. Autoritățile de la Madrid au raportat 8.269 de decese de la începutul pandemiei, 553 numai în ultimele 24 de ore.

Ca să stopeze răspândirea virusului, sâmbătă, pe 28 martie, Spania a anunțat măsuri și mai dure pentru cetățeni. Premierul Pedro Sanchez a hotărât că doar angajații din trei domenii mai pot merge la muncă, suspendând orice altă activitate economică timp de două săptămâni.

„Toţi salariaţii din activităţile neesenţiale vor trebui să rămână acasă în următoarele două săptămâni'', respectiv până pe 9 aprilie inclusiv, când începe weekend-ul Paştelui Catolic, a precizat prim ministrul. Sunt considerate activităţi esenţiale cele sanitare, alimentare și energetice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md