Nicolae Negru: Pentru Dodon, revenirea celor plecați desigur că prezintă un oarecare disconfort

by D M
Distribuiti mai departe...

Deși autoritățile din Rep. Moldova, ca practic cele din întreaga lume, se află într-un regim special de stare excepțională cauzată de pandemia de COVID-19, totuși cei de la conducere nu ar trebui să dea frâu liber emoțiilor și să arunce declarații ranchiunoase. De această părere sunt unii analiști politici, care critică declarațiile președintelui Igor Dodon, referitoare la conaționalii noștri care se află peste hotare și care au nevoie de ajutor să revină acasă.

Veniți acasă, dar nu toți o dată și ce vom face cu 200 de mii de cetățeni ai Rep. Moldova sau acum vă trebuie R. Moldova?. Sunt doar câteva dintre declarațiile președintelui Igor Dodon la adresa diasporei moldovenești din Uniunea Europeană, care așteaptă să revină acasă, blocată în plină criză de pandemie. Analistul politic Nicolae Negru consideră că unele partide, unii lideri politici  și evident actuala guvernare încearcă să profite de această situație ținând cont de anumite consecințe politice ale acțiunilor lor, scrie radiochisinau.md.

Pentru Dodon, revenirea celor plecați, mă refer acum la alegerile prezidențiale din toamnă, dacă vor fi organizate, desigur că venirea lor prezintă un oarecare disconfort. El știe că cei plecați nu-l prea agreează, nu sunt alegătorii socialiștilor. De aceea, el reflexiv ia aceste lucruri la socoteală. Și aceste reflexe influențează acțiunile lui în privința celor plecați. Aceste declarații pur și simplu ridicole, un fel de răzbunare, un fel de ranchiună, că nu aveați nevoie de noi, de R. Moldova, înainte ne numeați ciuma roșie și acum apelați la noi, denotă un dezechilibru și lipsa de cultură politică. Nu se poate un lider să se comporte în felul acesta. Deși Igor Dodon se vrea tătucă, în cazul de față el nu se comportă ca un tătuc. Autoritățile sunt depășite de situație și ar fi bine să se comporte cu demnitate și să nu dea frâu liber emoțiilor și acest lucru îl face nu doar Igor Dodon, dar și premierul. Este o expresie românească: i-a tunat și i-a adunat. Ambii nu se pot ține în frâu și asta desigur produce o impresie proastă, a spus Nicolae Negru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...