COVID-19//La inițiativa lui Renato Usatîi, în jur de 800 de persoane nevoiașe din Bălți vor primi pachete cu produse alimentare din partea Primăriei

by D M
Distribuiti mai departe...

La inițiativa lui Renato Usatîi, în jur de 800 de persoane nevoiașe din Bălți vor primi pachete cu produse alimentare din partea Primăriei. Propunerea edilului a fost votată astăzi de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale.

Este o problemă care cu părere de rău este în municipiul Bălți și în toată țara. Tot mai mulți cetățeni, nu mai sunt doar cereri sau rugăminți, deja sunt strigăte la cer în ceea ce ține de situația economică. Foarte multe persoane nu mai au surse de existență. Conform informației care mi-a fost prezentată de Asistența Socială, în municipiul Bălți avem 767 persoane din diferite categorii aflați într-o situație materială dificilă”, a declarat Renato Usat și a adăugat că “fiecare colet va conține câte 2 kg de hrișcă, 2 kg de orez, 2 kg de făină de grâu, 2 borcane de tușoncă de vită, pate de ficat, salam Doktorskaia, unt, zahăr, paste făinoase, biscuiți, bomboane, ulei de floarea soarelui, apă potabilă, valoarea totală a acestuia fiind de 780 lei.

2.000 de sticle de ulei de floarea soarelui au fost oferite de compania cu același nume. 

„Vreau să mulțumesc companiei “Floarea Soarelui” care a oferit aceste sticle cu ulei. Potrivit calculelor făcute de ei, o persoană consumă lunar un litru de ulei, așa că au decis să ofere câte două sticle”, a spus primarul, care a dăugat că și alți agenți economici și-au propus ajutorul. Unii sunt gata să ofere apă, alții fructe.

Dacă vor mai veni astfel de propuneri, prețul pachetului se va reduce și vom putea ajuta și alți oameni, numărul cărora cu siguranță va crește”, a spus Renato Usatîi.

Poză simbol


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.