Deputatul Dinu Plîngău a solicitat suspendarea obligativității procurării poliței medicale pentru moldovenii care vin din diasporă

dinuplangau

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a venit cu un demers către Guvernul Republicii Moldova, prim-ministrul, Ion Chicu și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, prin care cere să fie suspendată obligativitatea procurării poliței medicale pentru moldovenii care vin din diasporă.

„Am solicitat astăzi ca obligația pentru achitarea poliței medicale să fie suspendată pentru cetățenii care vin din diasporă. Mulți dintre conaționalii noștri s-au pomenit și așa într-o situație complicată, iar plata pentru polița medicală să o poată face după ceva timp, când lucrurile vor reveni mai mult sau mai puțin la normalitate. În această criză, toate statele lumii vin în întâmpinarea oamenilor, indiferent unde ei s-ar afla. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să dăm dovadă de compasiune și solidaritate, dar nu să ne îngropăm unii pe alții din cauza fricii sau unor obligațiuni care pot fi achitate după ce oamenilor li se va da posibilitatea de a se ridica în picioare”, scrie deputatul Dinu Plîngău pe pagina sa.

Vedeți mai jos textul demersului.

Guvernului Republicii Moldova

Domnului Prim-ministru, Ion Chicu

Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

 

Mii de concetățeni ai Republicii Moldova s-au pomenit în situații complicate peste hotarele statului. În calitate de deputați, primim zeci de petiții și scrisori în care cetățenii noștri apelează la autoritățile statului după ajutor. Cetățenii Republicii Moldova, indiferent unde s-ar afla la momentul de față, rămân cetățenii noștri și atât statul, cât și autoritățile care-l reprezintă trebuie să vină în întâmpinarea lor, mai ales în situația de criză în care ne-am pomenit. Mulți dintre concetățenii noștri, care nu demult trimiteau remitențe mari în Republica Moldova, s-au pomenit acum fără bani și fără locuri de muncă, singura lor speranță e de a reveni acasă la familiile lor. În aceste condiții, rog executivul să găsească soluții pentru:

  • Anularea obligației de a avea poliță medicală pentru cetățenii noștri care au venit sau intenționează să vină din diasporă sau reducerea cu 75 % a prețului pentru procurarea acesteia.

Tind să menționez că majoritatea oamenilor care scriu după ajutor autorităților sunt oameni care au ajuns la limita disperării și în aceste condiții statul trebuie să-i ajute să se ridice în picioare și să le ofere posibilitatea ca cei care nu-și pot permite astăzi achitarea poliței medicale să o poată achita mai târziu.

Cu respect,

Dinu Plîngău,

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Reamintim că pe 26 martie, Igor Dodon îndemna moldovenii din diasporă să achite polița de asigurare medicală atunci când revin acasă.

Președintele a menționat că au existat cazuri când moldovenii au revenit din străinătate și nu aveau nici în țara de unde au plecat, dar nici la noi, asigurare. Acesta le-a cerut tuturor cetățenilor să contribuie la menținerea sistemului medical în această perioadă.

Taguri: #Tinerii DA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente