Angajații spitalelor din Chișinău care locuiesc în alte localități, transportați la serviciu cu microbuze arendate de Primăria capitalei

Lucrătorii medicali care activează în cadrul spitalelor din capitală, dar locuiesc în afara orașului, sunt transportați la serviciu și apoi la domiciliu cu microbuze puse la dispoziție gratuit, după ce autoritățile municipale au semnat un contract cu un agent economic privat, în acest sens. Potrivit responsabililor din cadrul Primăriei

„Am transmis toate datele primite de la Direcția sănătate câtorva agenți economici. Într-un final, unul dintre agenți care deține mai multe unități de transport s-a decis și a încheiat contract cu Direcția, pentru transportarea medicilor și lucrătorilor medicali la spitalele din municipiu. Cursele se fac începând cu data de 26 martie, zilnic circa 15 curse, avem circa 2.800 de km parcurși deja. Se lucrează pe direcțiile Ialoveni, Călărași, Criuleni, Orhei, Telenești și Dubăsari, în stânga Nistrului”, a anunțat şeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„A rămas să ducem până la capăt lucrul cu Spitalul Municipal nr.1. Celelalte spitale deja sunt deservite. Lucrăm cu secțiile resurse umane ale fiecărei instituții medicale, pentru a fi cât mai puține curse și transportați cât mai mulți călători, ca să nu se pericliteze sistemul medical”, a mai precizat Lilian Copaci.

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, rutele ar putea fi modificate pe parcurs, în dependență de necesitățile lucrătorilor medicali. „Lucrătorii medicali sunt foarte mulțumiți, s-a hotărât o problemă majoră pe care au avut-o”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Decizia autorităților municipale de a asigura transportarea gratuită a angajaților medicali este luată pe durata restricționării circulației transportului public, pentru prevenirea și controlul răspândiri virusului de tip nou.

La mijlocul lunii martie, Primăria a disponibilizat mai multe autobuze, pentru angajații instituțiilor medicale.

De asemenea, o companie de taxi a anunțat că pune la dispoziția angajaților instituțiilor medicale 900 de unități de transport, pentru ca aceștia să ajungă mai ușor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, Spitalul de Urgență și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.


Pub