Șefii de întreprinderi și subdiviziuni ale Primăriei, sancționați dacă angajații vor fi scoși la muncă fără echipamente de protecție

Șefii de întreprinderi și subdiviziuni ale Primăriei ar putea fi sancționați dacă angajații vor fi scoși la muncă fără a le fi puse la dispoziție echipamente de protecție contra Covid-19. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, propunând, totodată, ca muncitorii de vârsta a treia să stea acasă în perioada cu risc sporit de răspândire a noului coronavirus.

„În această perioadă, rog toți conducătorii să fiți responsabili și rog să luați în calcul că unii angajați sunt de vârsta a treia și să nu îi supuneți riscului de ai scoate în această perioadă la muncă. Să fie toată lumea echipată, iar angajații să iasă la muncă, indiferent care ar fi aceasta, doar având echipamente și toate cele necesare pentru protecție. Vă rugăm foarte mult, pentru că avem și echipe de monitorizare în această privință, să nu ajungem să sancționăm șefii și conducătorii de subdiviziuni, deoarece bani pentru procurarea celor necesare au fost transferați din fondul de rezervă”, a subliniat Ion Ceban.

Totodată, primarul a mulțumit tuturor celor care sunt nevoiți să iasă la muncă în această perioadă, pentru a nu lăsa orașul nefuncțional: „Mă refer la șoferi, angajații direcțiilor care salubrizează și dezinfectează orașul, vă mulțumesc pentru tot efortul și munca pe care o depuneți. Știu că nu este deloc ușor, vă rog doar să fiți pe cât posibil prudenți și atenți la tot ce faceți, cum lucrați și cu cine contactați. În caz că aveți o problemă sau alta, anunțați despre acest fapt conducătorii. Nu vă fie frică să vorbiți despre lucrurile cu care vă ciocniți. Noi suntem deschiși și munca noastră în comun contează”.

Edilul a făcut un apel și către cetățeni: „Nu știu a câta, a mia oară rog și solicit tuturor celor care nu au necesitatea să iasă din casă….nu o faceți. Haideți să fim responsabili. Unii dintre dvs se satură să stea în casă, unii vor să se plimbe, dar puneți-vă în situația acelor oameni care trebuie să muncească. Într-un final, este îngreunată munca persoanelor care se supun riscului stând în prima linie și luptând cu virusul inclusiv pentru dumneavoastră”.


Pub