Prețul petrolului american a scăzut sub 20 de dolari pe baril - aproape cel mai mic în ultimii 18 ani

Prețul petrolului din SUA a scăzut sub 20 de dolari pe baril la puțin timp după redeschiderea tranzacțiilor, aproape de cel mai mic preț din ultimii 18 ani, anunță B1.ro.

Foto: infoprut.ro

Astfel, valoarea de referință a Statelor Unite, cunoscută sub denumirea de West Texas Intermediate sau WTI, a atins un nivel minim de 19,92 dolari pe baril, pierzând peste 6%.

Totodată, referința internațională Brent a pierdut 6% și a atins nivelul scăzut de 23,03 dolari pe baril, cel mai mic din 2002.

În ultima lună, prețurile petrolului au scăzut cu mai mul de jumătate, din cauza blocajelor economice din Europa și America de Nord, care au micșorat cererea de petrol. În acest caz, analiștii prognozează o scădere a consumului de până la un sfert din consumul normal, scrie ft.com.

În același timp, odată cu acumularea ofertei, din cauza războiului prețurilor dintre Arabia Saudită și Rusia, comercianții cred că surplusul ar putea fi de 25 m barili pe zi de luna viitoare. Acest lucru ar putea copleși capacitatea de stocare la nivel mondial în câteva săptămâni.

Se preconizează că prețurile vor rămâne sub presiune până când piața se va ajusta și probabil producătorii vor fi obligați să închidă producția la o scară nemaivăzută în industria petrolieră modernă.

Prețul petrolului a început să scadă de la extinderea pandemiei de coronavirus, care a ajuns în majoritatea statelor din lume.


Pub