(video) Patriarhul Kirill al Rusiei a îndemnat credincioșii să se abțină de la mersul la biserică pe timpul pandemiei de coronavirus

Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii Kirill a îndemnat credincioșii să se abțină de la vizitarea bisericilor pentru a preveni și pentru a stopa răspândirea coronavirusului. El a declarat acest lucru în timpul unei predici în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, duminică, 29 martie, scrie Ria.ru.

Foto: NTV

„Abțineți-vă de la mersul la biserică. Nu aș fi spus niciodată acest lucru, dacă nu ar fi pentru exemplul uimitor al sfintei Maria din Egipt ”, a declarat Patriarhul „care a arătat că poți fi mântuit și fără să mergi la biserică”, citează Ria.ru.

„Biserica cheamă astăzi, înainte să avem victime în familiile noastre, să ne asumăm strictă respectare a obligațiilor care sunt impuse astăzi de autoritățile sanitare din Rusia. Vă îndemn, dragii mei, în zilele următoare, până la binecuvântarea patriarhală specială, să vă abțineți de la vizitarea bisericilor", a spus Patriarhul Kirill.

Patriarhul Kirill a admis că există o „mare amenințare a unei epidemii”, care ar putea afecta și Rusia. Potrivit lui, rușii încă nu sunt pe deplin conștienți de ceea ce se întâmplă în Italia și în alte țări afectate de izbucnirea infecțiilor cu COVID-19.

Numărul pacienților bolnavi de coronavirus în Rusia a ajuns la 1 534 (dintre care 1 014 sunt la Moscova). În toate regiunile Rusiei zilele de 28 martie - 5 aprilie au fost declarate libere. Autoritățile îndeamnă populația să nu iasă din case.

Mai mult, în perioada 26 martie - 14 aprilie, rușii peste 65 de ani și persoanele care suferă de boli cronice au fost obligați să se conformeze regimului de carantină și să nu viziteze locurile publice.

Pandemia COVID-19 a afectat majoritatea țărilor din lume până astăzi. Peste 753 de mii de persoane au fost infectate, peste 36 de mii au decedat.


Pub