02:47:03 20.04.2024
Stiri

Președintele Dodon este ACUZAT că l-a SABOTAT pe premierul Chicu, pentru a obține dividende electorale

Politică 30.03.2020 14:39 Vizualizări6076 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon este ACUZAT că l-a SABOTAT pe premierul Chicu, pentru a obține dividende electorale Facebook


Președintele Igor Dodon este acuzat că s-ar ghida doar de interesele sale înguste, inclusiv pentru a obține un nou mandat de președintele, în loc să se preocupe de sănătatea oamenilor în timpul pandemiei de COVID – 19. Oficialului i se reproșează că l-a lăsat pe premierul Ion Chicu de unul singur în fața preoților din R. Moldova, care săptămâni la rând au ignorat îndemnurile autorităților de a nu organiza slujbe cu participarea enoriașilor.

„Avem un președinte fricos și incapabil să își asume decizii complicate în situații de criză, pentru că se teme că la alegerile următoare biserica nu va mai munci cu atâta zel în favoarea sa. Costurile acestei șovăieli le plătim deja cu toții”, constată vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

Citește și: Peste 100 de preoți din R. Moldova NU se conformează cerințelor impuse de autorități în legătură cu pandemia de COVID-19: Poliția anunță sancțiuni

Deputatul amintește că duminică, pe 29 martie, peste 100 de biserici au ignorat restricțiile impuse de autorități.

Citește și: Doi preoți au fost INFECTAȚI cu COVID – 19, iar autoritățile INTERZIC slujbele desfășurate la toate bisericile, inclusiv în AER LIBER. AMENZI pentru cei care nu se vor conforma

„Ieri, peste 100 de biserici nu au respectat măsurile impuse de autorități și au desfășurat slujbele tradiționale, a anunțat Ion Chicu. Premierul amenință (deja a câta săptămână) biserica cu pedepse. Între timp, avem cel puțin un preot infectat, care probabil a infectat mai mulți enoriași”, a adăugat sursa citată.

Citește și: Situație CRITICĂ: Peste 14 zile am putea avea 2 000 de persoane infectate cu COVID - 19. Ion Chicu: „Dacă ajungem la 3 000 – 4 000 de infectați, NU vom putea acorda ajutor tuturor. Dacă vom continua să fim iresponsabili, vom MURI mulți”

Președintele Dodon a așteptat ca mai întâi Putin să îi dea din deget Patriarhului Kiril, care la rândul său să ordone mitropoliților să oprească slujbele, constată Popșoi.

„Președintele Dodon a privit săptămâni în șir cum premierul Chicu, neputincios, încerca să convingă biserica să respecte regulile epidemiologice impuse de autorități. Costul acestei indiferente și frici îl vom plăti cu toții. Igor Dodon, dacă nu era ghidat de viitoarele alegeri, ar fi găsit cum să convingă mitropolitul sau chiar patriarhul de necesitatea respectării carantinei de către toți preoții din R. Moldova. Așa ar fi procedat un om de stat responsabil și curajos, lider al unui stat suveran. De ce nu a fost să fie? De-atâta”, a concbhis vicepreședintele Parlamentului.

Amintim că președintele Dodon i-a îndemnat astăzi pe enoriași să se abțină de a vizita bisericile.

„La 29 martie 2020, în cea de-a patra zi de joi a Postului Mare, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, a oficiat Sfânta Liturghie după care s-a adresat către credincioși cu un îndemn. În această perioadă dificilă pentru țările noastre și pentru credincioșii ortodocși, Patriarhul i-a îndemnat pe enoriași să se abțină de la vizitarea bisericilor până la o blagoslovire specială a Patriarhului, să stea acasă și să se roage Domnului din propriile locuințe. În legătură cu aceasta, mă adresez către toți slujitorii bisericii de a oficia servicii divine fără enoriași, iar după posibilitate acestea să fie transmise online. De asemenea, vin cu îndemnul ca enoriașii din R. Moldova să se abțină pentru o perioadă de la vizitarea bisericilor și să stea acasă. Pentru că nimeni și nimic nu ne împiedică să ne rugăm de acasă”, a scris Dodon pe Facebook, făcând trimitere îndemnul Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md