16:36:25 23.04.2024
Stiri

Poveste ADEVĂRATĂ pe vreme de COVID. Minunea care i s-a întâmplat unei moldovence, care a reușit să-și strângă din nou în brațe bebelușul de numai opt luni, după ce acesta s-a aflat la reanimare într-un spital din Paris

Știri 30.03.2020 15:19 Vizualizări911 Autor: Ziarul National
Poveste ADEVĂRATĂ pe vreme de COVID. Minunea care i s-a întâmplat unei moldovence, care a reușit să-și strângă din nou în brațe bebelușul de numai opt luni, după ce acesta s-a aflat la reanimare într-un spital din Paris
Poză simbol


Să ei avionul până la Paris nu pare ceva ieșit din comun, însă nu și pe timpul restricțiilor stabilite în legătură cu pandemia COVID – 19. De ceva timp toate cursele din R. Moldova și spre Chișinău au fost suspendate, iar multă lume nu poate ajunge acasă. Excepțiile sunt cursele charter, stabilite sub stricta supraveghere a Comisiei pentru Situații Excepționale.

O tânără mamă din R. Moldova risca să nu-și vadă bebelușul de numai opt luni o perioadă lungă de timp, însă i s-a întâmplat o minune, povestește jurnalista Aura Revenco.

„Hai să vă spun o poveste (adevărată!!!) pe vreme de COVID... Așa se face că o dată cu acest virus invizibil, dar ucigător, zborurile avia au fost sistate, granițele țărilor europene aproape toate au fost închise și un braț de alte restricții severe urmau să fie puse în aplicare...

Între timp, într-un spital din Paris, un Bebeluș cu nume de sfânt, de numai 8 luni, este externat după un tratament delicat și câteva săptămâni petrecute în reanimare. A ajuns acolo în februarie, fiind luat din Chișinău de un medic extraordinar. Mama micuțului a rămas aici, să îngrijească de fratele său geamăn.

Acum, imaginați-vă cum au fost percepute de ea toate noutățile/restricțiile legate de acest virus fără granițe!

Nu am supraputeri ca să fi putut pătrunde în inima ei să-i număr bătăile pe minut, sau zbuciumul din suflet. Dar sunt și eu mamă - am simțit și am trecut prin mine fiecare grijă și neliniște a ei imediat ce am aflat de caz.

Prima convorbire la telefon, aproape de miezul nopții, s-a lăsat cu lacrimi... Nu știam cum arată la față, dar tremurul din vocea mamei, deznădejdea și dorul de copil... N-am închis un ochi toată noaptea. Mă tot uitam la ai mei cum dorm liniștiți în pătucurile lor și mă gândeam: oh, Doamne, paralel cu viața noastră - pe care adesea o considerăm grea și idioată - în alte case durerea și frica dețin toate drepturile de autor!

Așa cum din cauza restricțiilor și a carantinei medicul nu putea veni în Moldova împreună cu micul pacient, trebuia cumva mama să ajungă după el. Complicat...

După multe telefoane date, mesaje scrise și rugăminți - s-a format un lanț uman și instituțional puternic - capabil să facă minuni!

Peste o zi, la 13:30 (stăteam cu ochii numai pe cer) aeronava „Air Moldova”, cursa Chișinău-Paris, decola cu un singur pasager - cu numele MAMA (am și filmat avionul care zbura deasupra casei noastre).

Ajunsă la destinație, mama a rămas în avion, iar consulul R. Moldova la Paris a avut grijă ca bebelușul să treacă vama și să ajungă în brațele ei... Seara, la 21:00, a aterizat charterul Paris-Chișinău! Printre călătorii „mascați” era și eroul nostru - mască îi era suzeta, iar scutul lui cel mai puternic - mama!

Poza venită pe viber-ul meu cu „mama și fiul” era tot ce așteptam ca să mă liniștesc, să-mi fac cruce și să sar în sus de bucurie!

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și domnul Oleg Țulea n-aveți idee câtă fericire ați produs (știu că în această perioadă aflați povești de viață și faceți față la cel puțin 200 de cazuri pe zi - toate diferite!)

Domnul consul Eugen Vizir, merci beaucoup pentru implicare! „Air Moldova”, excepția voastră merită toate aprecierile! Sănătate și iubire!


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md