Siegfried Mureşan: În plină criză generată de COVID-19, UE sprijină Republica Moldova şi celelalte ţări din Vecinatatea estică

by D M
Distribuiti mai departe...

Comisia Europeană a decis luni realocarea a 140 de milioane de euro pentru nevoi urgente în Republica Moldova şi celelalte state ale Parteneriatului Estic, a anunţat luni într-un comunicat eurodeputatul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova şi vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE).

„În timp ce Rusia trimite camioane militare pe străzile din Europa, Uniunea Europeană sprijină cu fonduri europene ţările din Vecinătatea estică. În plus faţă de ajutorul pe care Uniunea Europeană îl alocă României şi celorlalte state membre pentru combaterea epidemiei de COVID-19, Comisia Europeană a decis astăzi realocarea a 140 de milioane de euro pentru nevoi urgente în Republica Moldova şi în celelalte state ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Ucraina)”, a menţionat eurodeputatul PNL în comunicatul trimis AGERPRES.

De asemenea, a adăugat el, Comisia a decis redirecţionarea altor 700 de milioane de euro din instrumente deja existente pentru a reduce efectele socio-economice ale epidemiei de COVID-19 în Vecinătatea Estică.

Banii ar urma să fie folosiţi pentru achiziţia de echipamente medicale şi echipamente de protecţie, precum aparate de ventilat mecanic, truse de laborator, măşti sau ochelari de protecţie.

O parte din bani vor fi alocaţi şi pentru pregătirea personalului medical şi de urgenţă sau sprijinirea IMM-urilor.

„Suntem în criză, iar nevoile de multe ori ne depăşesc resursele. Dar asta nu este o scuză pentru a uita de vecinii noştri care nu sunt în Uniunea Europeana şi pentru care trecerea prin această criză va fi poate chiar mai grea”, a mai afirmat Mureşan în comunicat.

„În plină criză generată de COVID-19, Uniunea Europeana rămâne solidară şi sprijină Republica Moldova şi ţările din Vecinătatea estică. Cu acest sprijin, Uniunea Europeana arată că vine cu propuneri şi acţiuni concrete pentru cetăţenii din Republica Moldova şi nu apelează la dezinformare, aşa cum fac socialiştii şi Federaţia Rusă”, a conchis eurodeputatul PNL.

sursa: Agerpres


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...