(doc) Cum arată ghidul pentru prevenția și tratamentul COVID-19, elaborat de specialiștii din China

coronavirus china
Foto: CNN

Profesorul chinez Liang Tingbo împreună cu mai mulți colegi din domeniul medicinei au elaborat un ghid pentru prevenția și tratamentul COVID-19. Manualul este elaborat în baza experienței de luptă cu coronavirusul în China.

Ghidul cuprinde toate aspectele implicate în combaterea COVID-19, începând de la managementului zonei de izolare și a personalului și până la metode de îngrijire și terapii utilizate.

„Acesta este un război global fără precedent, iar umanitatea înfruntă același inamic, noul coronavirus. Primul câmp de luptă sunt spitalele unde soldații noștri sunt personalul medical. Pentru a ne asigura că acest război poate fi câștigat, trebuie să ne asigurăm mai întâi că personalul nostru medical are suficiente resurse, inclusiv experiență și tehnologii. Trebuie de asemenea să ne asigurăm că spitalul este și câmpul de luptă unde eliminăm virusul, nu unde virusul ne învinge pe noi. […] Această pandemie este o provocare comună la care este supusă umanitatea în era globalizării. În acest moment, împărțirea resurselor, experiențelor și a lecțiilor, indiferent de cine sunteți, este singura noastră șansă de a câștiga”, notează editorul-șef al ghidului, Liang Tingbo.

Ghidul conține 68 de pagini și poate fi consultat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente