‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCe stocuri de cereale, ulei și zahăr sunt disponibile și cum funcționează întreprinderile din...

Ce stocuri de cereale, ulei și zahăr sunt disponibile și cum funcționează întreprinderile din țară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit datelor prezentate de ministrul agriculturii, Ion Perju, rezervele de grâu din țară constituie circa 200 de mii de tone, ceea ce ar asigura consumul intern pentru o perioadă de circa 200 de zile.

La capitolul rezerve de ulei de floarea-soarelui, stocurile disponibile sunt suficiente pentru o perioadă de patru luni, iar cantitatea de zahăr și porumb ajung pentru o perioada mai mare de un an de zile.

În ceea ce privește produsele lactate și din carne, ministrul a menționat că întreprinderile din industria alimentară funcționează în regim obișnuit, cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de carantină. Fermele zootehnice sunt asigurate cu bază furajeră.

În ceea ce privește asigurarea populației cu pâine, managerul fabricii de panificație Franzeluța susține că fabrica dispune de stocuri de făină suficiente mult după următoarea roadă, iar prețul la pâine și produse de panificație nu va fi majorat.

Totodată, potrivit lui Ion Perju, toate lucrările de primăvara au loc conform graficului, fără restricții, iar pentru a desfășura cu bine campania agricolă de primăvară sunt deschise magazinele agricole pentru aprovizionarea cu semințe, material săditor și fertilizanți, piese de schimb și tehnică agricolă.

FOTO: videohive.net; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›