Ministra Sănătății îndeamnă la solidarizare, nu critică: Condițiile din spitale sunt așa cum au fost și prioritățile

Sistemul medical din țară a avut alte priorități, de aceea condițiile din aceste instituții sunt reflectate actualmente, în contextul în care tot mai mulți pacienți cu Covid-19 sunt internați, a declarat astăzi ministra Sănătății, după ce ar fi primit mai multe imagini cu blocurile sanitare din teritoriu.

Foto: UNIMEDIA

„Mulți trimit poze cu blocurile sanitare, lengerie de pat. Da, sistemul de asistență medicală este în starea în care cu adevărat este la momentul actual. Sistemul de asistență medicală este în stare așa cum au fost și prioritățile determinate anterior pentru acest sistem. Este cel care actualmente pe prima linie trebui să asigure lupta cu Covid și să contribuie în mod direct la tratarea pacienților cu Covid și nu doar”, a declarat ministra.

În acest context a menționat și despre importanța activizării și altor spitale raionale.

„Azi am menționat că am activat și spitalele raionale care au fost într-o anumită perioadă expuse riscului vizavi de existența și funcționalitatea acestora. Azi ne dăm seama cât de necesar ca în fiecare raion să existe nu doar componenta de asistență medicală primară dar și aceste instituții spitalicești, care în condițiile zilei de astăzi, provocărilor existente, trebuie și asigură actul medical”, a mai adăugat ministra.

Totodată, a mai precizat că exercițiul prin care trecem la moment, urmează să contribuie la determinarea priorităților pentru viitor.

„Sper ca indiferent că este vorba despre asistența medicală primară, spitalicească, urgentă, să reprezinte pentru noi o prioritate, astfel ca să existe condiții de muncă adecvate, să existe posibilitatea de a diagnostica cu echipamente performante pacienții și nu să relizăm acum mobilizare de resurse, prioritizare a respiratoarelor, a echipamentelor medicale unde le direcționăm și cel mai important să nu mai blamăm sistemul medical și să venim cu critici dar să ne solidarizăm acum pentru ca medici să aibă posibilitatea să acorde asistență medicală”, a afirmat Viorica Dumbrăveanu.


Pub