(foto/video) Cum sunt tratați pacienții cu Covid-19 la Spitalul Republican și Spitalul Toma Ciorbă

Spitalul de Boli Contagioase Toma Ciorbă și Spitalul Clinic Republican, sunt doar două dintre instituțiile care tratează pacienții cu Covid-19. La momentul actual, 141 de persoane sunt internate, dintre care 126 la Spitalul Toma Ciorbă, și doar 15 la Spitalul Clinic Republican.

Foto: MSMPS

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu medicii, în plin proces de lucru. Tot aici, una dintre instituții a venit cu un îndemn.

„Noi suntem aici ca să avem grijă de sănătatea voastră, pe VOI vă rugăm să stați acasă. Protejați-i pe cei dragi vouă. Împreună în lupta pentru sănătate!”, se arată într-o postare făcuta pe pagina oficială a Spitalului Clinic Republican.

Printre alte instituții care tratează bolnavii de Covid-19 se numără, Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, Spitalul clinic Republican pentru copii ”Emilian Cotaga”, cele două clinici din cadrul Ministerului Sănătății. Totodată, au fost activate și două spitale regionale, la Bălți și Cahul.

Viorica Dumbrăveanua a menționat astăzi, că pe parcursul săptămânii viitoare vor mai activate și alte spitale raionale, din cauza supraaglomerării instituțiilor din Chișinău.

Tot, astăzi, ministra a venit cu un mesaj pentru persoanele care critică condițiile actuale din spitale.

Ieri au mai fost confirmate 32 de cazuri. Astfel bilanțul a ajuns la 231. La moment doar 11 persoane au fost vindecate.

spital / Sursa:MSMPS
spital / Sursa:MSMPS
spital / Sursa:MSMPS
spital / Sursa:MSMPS
spital / Sursa:MSMPS
spital / Sursa:MSMPS
spital / Sursa:MSMPS
spital / Sursa:MSMPS


Pub