(video) Club de noapte deschis în plină pandemie: Administratorul riscă o amendă de 75 de mii de lei

Un agent economic riscă o amendă de 75 de mii de lei, după ce a organizat un eveniment în clubul de noapte pe care îl administrează, localizat în sectorul Botanica, Chișinău. Acesta lua legătura cu clienții pe rețelele de socializare.

Potrivit poliției, în urma unei analize în mediul virtual, au identificat persoana responsabilă și adresa locului vizat. În urma descinderilor efectuate, în seara zilei de 27 martie, au depistat 11 persoane care consumau băuturi alcoolice.

Astfel, pentru ignorarea prevederilor Dispozițiilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, administratorul clubului va fi sancționat în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul Contravențional cu o amendă între 50 și 75 de mii de lei.

Inspectoratul General al Poliției reiterează, toate măsurile elaborate în această perioadă sunt pentru protejarea vieții și a sănătății cetățenilor țării noastre. Toate persoanele fizice sau juridice care vor ignora prevederile menite să protejeze oamenii vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020. Mai multe măsuri prevăzute în decizia Parlamentului au fost deja adoptate, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice.

Joi, premierul Chicu a declarat că începând cu 27 martie, grupuri mai mari de 3 persoane, în stradă sunt interzise.

Încă 32 de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19, astăzi, în urma procesării a 231 de probe de laborator. Astfel, bilanțul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus a ajuns la 231.


Pub