Force majeure la VW! Producţia noului ID.3 întâmpină impedimente din cauza soft-ului prost realizat

Se pare că în rândurile companiei Volkswagen se coace un alt mare scandal: hatchback-ul electric ID.3, pe care producătorul german şi-a pus foarte mult speranţa, „s-a născut prematur” din cauza calității slabe a platformei sale digitale, iar până acum modelul a fost asamblat exclusiv sub forma unei „conserve”.

Foto: autoblog.md

Zvonuri despre faptul că VW ID.3 are probleme legate de software au apărut în presa germană încă anul trecut, iar de atunci problema nu a dispărut, ci doar s-a agravat. Amploarea sa a fost de așa natură încât programul de lansare al modelului va fi probabil amânat, iar Volkswagen va suferi pierderi uriașe inclusiv din cauza amenzii de mediu, care urma să fie redusă ca urmare a asamblării şi lansării pe piaţă a unui număr mare de electromobile.

Amintim că ID.3 a fost prezentat oficial în luna septembrie a anului trecut și este poziționat de către producător ca un model de reper, comparabil în valoare în istoria Volkswagen cu Beetle și Golf. Volkswagen ID.3 este prima maşină electrică de masă a unui brand german, pune baza unei familii de electromobile şi trebuie să devină un hit, dar, din păcate, primul pas a fost făcut în noroi. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub