(video) Ion Chicu: Peste 100 de biserici au ignorat măsurile impuse de autorități

Din 1441 de biserici, peste 100 nu au respectat măsurile impuse de autorități și au desfășurat slujbele tradițional, a anunțat Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă.

„Din totalul de 1441 de biserici, 787 și-au sistat activitatea, 654 le-au desfasurat din ele 369 doar cu participarea preoților, respectiv 285 au petrecut aceste slujbe cu participarea credincioșilor. Sunt peste 100 care au încălcat această regulă. Din păcate poliția este nevoită să aplice măsurile de sancționare. Dacă a fost posibil ca peste 900 să respecte. Statul este obligat să asigure respectarea tuturor cerințelor”, a declarat Chicu.

Pe 13 martie, autoritățile au anunțat că desfășurarea slujbelor în biserici va fi interzisă.

Potrivit datelor făcute publice de autorități, doi preoți au fost testați pozitiv cu Covid-19.

Amintim că un preot din Ștefan Vodă a fost diagnosticat, anterior, cu Covid-19, după ce a organizat un pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, cu circa 30 de moldoveni. Potrivit premierului, peste 20 de participanți la pelerinaj deja au fost testați pozitiv. Mitropolia Basarabiei, dar și cea a Chișinăului și Întregii Moldove au anunțat că nu au înregistrat în rândul clericilor un asemenea preot.


Pub