Chicu, despre eliberarea de bani din rezerve: 7-8 miliarde lei ar provoca o hiperinflație ce va lovi dur în populație

Ion Chicu a menționat astăzi că eliberarea din rezerve a banilor ar putea avea consecințe grave asupra populației din Moldova, în special în rândul oamenilor vulnerabili.

Foto: UNIMEDIA

„Noi guvernul ne preocupăm de această problemă cu toată seriozitatea, noi deja de 3 săptămâni suntem în strâns contact cu reprezentanții asociațiilor de bussines cu ei elaborăm măsuri în susținerea economiei. O săptămână în urmă am aprobat primul set, 8 măsuri, mâine anunțăm alte măsuri, care vin în ajutor, șomaj tehnic etc. Toate măsurile le aprobăm și implementăm în măsura necesităților. Republica Moldova dacă invadează piața cu 7-8 de miliarde de lei va avea o hiperinflație care lovește oamenii vulnarabili, astfel peste un million vor fi loviți de aceste măsuri, totodată îmbogățesc pe unii, inclusiv din acei care vor să ma împărțim ce a mai rămas. Noi o sa asigurăm gestionarea situației economice. O să asigurăm pe toți, nu pe unul deloc și altul prea mult”, a spus Ion Chicu.

Totodată, Ion Chicu a precizat ca va susține bussinesul, dar va acorda primordial sprijin persoanelor vulnerabile. În așa fel va plăti salarii și pensii, în același timp sprijind bussinesul, astfel că le păstrează consumatorii.


Pub