Premierul Chicu sare în apărarea ministrului Sănătății, suprinsă într-un supermarket fără mască și mănuși de protecție

by D M
Distribuiti mai departe...

Premierul Ion Chicu a sărit în apărarea ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, suprinsă într-un supermarket fără mască și mănuși de protecție. El a postat pe pagina sa de Facebook în care spune:“Dacă indivizii care o atacă, ar fi atenți la ce tot ne spune această Doamna, ar înțelege – MASCA NU ESTE NECESAR DE PURTAT, dacă ești sănătos și/sau NU INTERACȚIONEZI cu PERSOANE INFECTATE. Este protocolul OMS și trebuie de respectat. Masca purtată fără rost are efectul exact invers – colector de microbi și viruși”, a scris premierul, evidențiind unele cuvinte cu majuscule.

Într-un comentariu la acestă postare unul dinter internauți a scris: “Într-un supermarket nu putem fi nici pe departe siguri ca NU INTERACTIONAM CU PERSOANE INFECTATE in plin sezon de pandemie! Si mainile puse pe fata probabil la fel tin de masurile de precautie in regim de pandemie…Sau poate se da testul la COVID19 la intrare in supermarket si doamna e sigura ca nu e purtatoare de virus la moment???”. Autoarea mesajului a ținut să-i dea replică premierului, la fel, evidențiind unele cuvinte cu majuscule. 

Totodată, șeful Cabinetului de Miniștri i-a numit “secături” pe cei care au atras atenția asupra lipsei măsurilor de siguranță luate de ministrul Sănătății. 

“Ultimul timp, unele secături (elita, cum se cred ei) atacă în cel mai obraznic mod. E clar, că nu avem timp și dorință să reacționăm și să ripostăm fiecăruia dintre aceste specimene. N-o fac acum și n-o voi face pe urmă, când scăpăm de urgie”, a spus Chicu.

Postarea premierului

„Stimați Prieteni!

Ultimul timp, unele secături (elita, cum se cred ei) atacă în cel mai obraznic mod. E clar, că nu avem timp și dorință să reacționăm și să ripostăm fiecăruia dintre aceste specimene. N-o fac acum și n-o voi face pe urmă, când scăpăm de urgie.

Dar, ca membru și prim-ministru al unei echipe guvernamentale, căreia i-a fost hărăzit de soartă să confrunte această provocare excepțională, trebuie să reacționez la atacurile asupra Doamnei Ministru Viorica Dumbrăveanu. Atacuri mărșave de la oameni mărșavi.

Da, Doamna Ministru pe lângă toate grijile pe care le are în această perioadă (cele mai mari griji în această țară, Vă rog să mă credeți) mai trebuie să meargă și la magazin. Are copii, are familie. Nu are ”slugi”, ca unii.

Și, dacă indivizii care o atacă, ar fi atenți la ce tot ne spune această Doamna, ar înțelege – MASCA NU ESTE NECESAR DE PURTAT, dacă ești sănătos și/sau NU INTERACȚIONEZI cu PERSOANE INFECTATE. Este protocolul OMS și trebuie de respectat. Masca purtată fără rost are efectul exact invers – colector de microbi și viruși.

Asta o spune Dna Ministru încă din februarie, asta o spune Dl Pocanevici – Reprezentantul OMS în Moldova, tot de atunci. Tocmai de aceea, n-o să ne vedeți pe noi (fără temei) în măști – noi ascultăm și auzim ce ne spun specialiștii, nu diletanții.

Tot respectul, gratitudinea și susținearea noastră, Stimată Doamnă Ministru Viorica Dumbrăveanu!
Sunt mândru și norocos că ne sunteți Ministrul Sănătății în această perioadă dificilă!

Stimați Prieteni,

E foarte important acum să știm să deosebim minciuna de realitate. Vă rog, haideți să ascultăm și să auzim medicii și specialiștii. Și totul va fi bine!

Sănătate tuturor!”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...