Liturghii fără credincioși și împărtășire la domiciliu. Episcopia de Edineț și Briceni anunță măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului

biserica
Foto: basilica.ro

Începând cu ziua de astăzi, dar și duminica viitoare, bisericile Episcopiei de Edineț și Briceni vor oficia Sfânta Liturghie precum și alte servicii divine fără prezența credincioșilor. Despre această decizie a anunțat episcopul Vladîca Nicodim.

La fel, episcopul a anunțat că în caz de urgentă sau necesitate, la dorința credincioșilor, aceștia vor fi împărtășiți la domiciliu. Câteva biserici transmit live liturghiile.

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove a anunțat anterior că în următoarea perioadă în toate lăcașurile Bisericii Ortodoxe din Moldova clopotele vor bate începând cu ora 12.00, timp de trei minute.

Amintim că săptămâna trecută, 357 de biserici au desfășurat serviciile divine în interior, ceea ce este totalmente contrar regulilor stabilite și deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente