Pe timp de criză, în Moldova, asigurările RCA se vor emite online! Iată de unde pot fi cumpărate

Modificări de ultimă oră în privinţa asigurărilor auto! Polița de asigurare privind răspunderea civilă auto pentru pagube produse de autovehicule (RCA) va fi valabilă odată cu achitarea prin mijloace electronice a primei de asigurare, fără a fi necesară prezența asiguratului la încheierea fizică a contractului de asigurare, anunţă CNPF.

Respectiv, după ce vor primi plata online, prestatorii de servicii vor transmite actele, prin acelaşi e-mail, iar posesorii de autovehicule nu vor face decât să le tipărească.

FOTO: dir.bg

Comisia Națională a Pieței Financiare a completat Hotărârea CNPF nr. 20/5 din 16 mai 2008 cu prevederea aferentă cazului de încheiere a contractului de asigurare RCA prin utilizarea oricărui mijloc electronic. Astfel, se prezumă că prin plata primei de asigurare, asiguratul a consimțit încheierea contractului (pentru situația neaplicării semnăturii electronice calificate avansate).

Decizia a fost luată având în vedere starea de urgenţă decretată în ţară, stabilirea unui regim redus de mobilitate a cetățenilor pe teritoriul Republicii Moldova și încurajarea pe larg a muncii la distanță, pentru a proteja sănătatea propriilor angajați, precum și a satisface interesul consumatorilor produselor de asigurare.

Asigurările online pot fi comandate, de exemplu, pe RAPIDASIG.MD.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/