(video) Maşinile Tesla au învăţat să oprească automat la semafoare în modul Autopilot

Tesla se pregătește să lanseze o actualizare a sistemului său Autopilot, care le va permite maşinilor compatibile să se oprească automat la semafor, şi iată o primă demonstraţie a funcţionalităţii pe un Model 3. Cei care au experimentat asta pentru prima dată mai spun că maşina opreşte singură şi la detectarea indicatorului STOP.

It also stops for stop signs.

— Out of Spec Motoring (@Out_of_Spec) March 26, 2020

Producătorul auto ar trebui să introducă caracteristici mai avansate de asistenţă a conducătorului auto menite să-l ajute să conducă în arii urbane în același mod în care Autopilot este folosit pentru conducerea pe autostrăzi şi trasee extra urbane bine marcate.

Face parte din ceea ce Elon Musk numește “feature complete” version (versiunea cu caracteristici complete) a capacității de auto-conducere complet autonomă, pe care Tesla ar fi trebuit să o livreze (cel puțin proprietarilor de maşini care au un acces timpuriu) până la sfârșitul anului trecut.

(video) Test Drive: Tesla Model X P90D

Imaginile video de mai sus prezintă un Model 3 care detectează lumina roşie a semaforului detectând lumina roșie și opreşte pe cont propriu cu câteva vizualizări noi de conducere afişate pe ecranul central. Această funcție de asistență pentru șoferi pentru conducere semi automatizată prin oraşe face parte dintr-o promisiune pe care Tesla și-a făcut-o de când a început să-și vândă pachetul “Full Self-Driving” acum câţiva ani.

Urmează a fi disponibilă pentru proprietarii de vehicule Tesla cu cel mai recent hardware pentru Autopilot și care au plătit 7.000 de dolari pentru pachetul Full Self-Driving Capability, care mai nou a fost completat cu două caracteristici viitoare:

  • Recunoașterea și reacţia la semafoare și la indicatoarele de oprire.
  • Conducere automată pe străzile din oraşe.

Faptul că această caracteristică se află în programul de acces timpuriu în acest moment înseamnă că Tesla este mai aproape de a o elibera către flota sa mai largă de maşini, dar calendarul nu este clar. Uneori se face în câteva zile, în timp ce în alte momente poate dura săptămâni.

În timp ce Tesla Autopilot va putea funcționa automat la intersecții, ca în cazul autopilotului pe autostradă, producătorul de electromobile spune în continuare că șoferii trebuie să își țină mâinile pe volan și să fie gata să preia controlul. Șoferul este încă întotdeauna responsabil pentru conducerea vehiculului!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Tesla a prezentat o versiune avansată a Autopilotului său şi pare să funcţioneze ideal

https://autoblog.md/video-audi-si-invatat-cateva-automobile-din-gama-sa-citeasca-gandurile-semafoarelor/

https://autoblog.md/video-impresionant-un-taximetrist-a-reusit-performanta-sa-prinda-la-verde-240-de-semafoare-la-rand/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/