Ajutor american // SUA vor acorda Moldovei asistență medicală pentru combaterea COVID-19 în valoare de 1,2 mln de dolari

Cornelia Cozonac
29/03/2020

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova asistență medicală pentru combaterea infecției COVID-19 îb valoare de peste 1,2 milioane de dolari. Anunțul a fost făcut sâmbătă de Ambasada SUA la Chișinău.   

„Ca parte a angajamentului de lungă durată al SUA față de cetățenii Republicii Moldova, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente, și altele.

Sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani”, se arată într-un mesaj al Ambasadei SUA la Chișinău.

Cornelia Cozonac
29/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii