Fundația Soros-Moldova alocă de urgență 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea răspândirii COVID-19

Anticoruptie.md
29/03/2020

Fundația Soros-Moldova alocă de urgență o primă tranșă de 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou (COVID-19). „Banii îi vom direcționa, în primul rând, celor care au nevoie stringentă de ajutorul nostru: medicilor, asistenților sociali, polițiștilor și tuturor celor care sunt în dificultate în această perioadă”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

În aceste zile, când toată societatea moldovenească se mobilizează pentru a un răspuns eficient răspândirii coronavirusului de tip nou, Fundația Soros-Moldova va interveni acolo unde este o necesitate mai mare de suport. Pe parcursul săptămânii viitoare, Fundația va transmite echipamente de protecție: măști, mănuși și soluții dezinfectante celor care sunt expuși unui risc sporit de infectare, dar nu le au la dispoziție.

„Fundația Soros-Moldova din 1992 susține țara noastră, inclusiv în cele mai dificile clipe. Am fost aproape și în anii 90, și după criza financiară globală de acum 10 ani. Astăzi, când Moldova este amenințată de o criză fără precedent, Fundația va folosi orice oportunitate să contribuie la lupta cu noul tip de coronavirus. Cei 100 de mii de dolari pe care îi alocăm acum sunt doar primul pas al efortului nostru de combatere a COVID-19, noi vom depune toate eforturile și vom susține în continuare Republica Moldova”, a spus Petru Culeac.

Fundația Soros - Moldova este o organizație neguvernamentală, nonprofit și apolitică, înființată în anul 1992 de către filantropul George Soros în scopul promovării valorilor societății deschise în Moldova.

Anticoruptie.md
29/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii