Starea de sănătate a pacienților spitalizați cu Covid-19. Încă 6 persoane urmează să fie externate astăzi

Majoritatea persoanelor spitalizate cu diagnosticul confirmat de Covid-19 au o stare de sănătate medie sau satisfăcătoare, iar astăzi urmează să fie externate încă 6 persoane vindecate, testul repetat fiind negativ. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Persoanele spitalizate la Toma Ciorbă au o stare de sănătate de gravitate medie, iar o parte din ele sunt în stare satisfăcătoare.

La Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii sunt și cu stare de sănătate de gravitate medie, dar și cu o dinamică pozitivă, astfel încât starea de sănătate este satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Repubican sunt pacienți în stare gravă, dar și cu gravitate medie.

La Clinica Emilian Coțaga, mama are o dinamică foarte bună și starea de sănătate a acesteia a trecut de la gravitate medie la stare satisfăcătoare.

La Spitalul clinic al Mininisterul Sănătății, pacienții internați sunt cu forme ușoare de îmbolnăvire și starea de sănătate a acestora este satisfăcătoare”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, în stânga Nistrului sunt 10 cazuri diagnosticate cu noul tip de coronavirus. Astfel, 2 pacienți sunt internați într-o clinică din mun. Chișinău, iar 8 – în insituțiile medico-sanitare publice din stânga Nistrului. Starea de sănătate a acestora este de gravitate medie, dar și satisfăcătoare.

Ministra Sănătății a mai anunțat că după ce ieri, au fost externate 3 persoane vindecate, astăzi, alți 6 pacienți care au probele de laborator ce denotă teste negative la Covid-19 urmează să plece acasă.


Pub