Un preot din Soroca, amendat cu 22.500 de lei pentru că a oficiat slujba religioasă cu enoriași

Un preot din Soroca a fost amendat cu 22.500 lei, pentru că a oficiat o slujbă cu participarea enoriașilor, lucru interzis de autorități, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Informați a afost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Soroca, Svetlana Talpă.

Foto: dcnews.ro

Potrivit ofițerei de presă a IP Soroca, „preotul care a oficiat slujba divină la 22.03.2020, în incinta lăcaşului sfânt din mun.Soroca, a fost sancţionat cu amendă în mărime de 450 unităţi convenţionale(22.500 lei), pentru nerespectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică şi raionale extraordinare de sănătate publică și anume a celor ce țin de măsurile de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică”.

La data de 10 martie, toate manifestațiile publice au fost anulate. Pe 13 martie, Guvernul a anunțat că slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni.

Marți, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru 60 de zile, până pe 15 mai 2020.

Ieri, premierul a reamintit că desfășurarea slujbelor cu participarea enoriașilor este interzisă. „Fac un apel către credincioși, să se abțină de a vizita bisericile. Angajații MAI au dispoziția clară să nu permită desfășurarea slujbelor divine cu participarea credincioșilor. În caz contrar, statul va aplica sancțiunile prevăzute de legislație”, a precizat Ion Chicu.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19.


Pub