(video) Primarul, viceprimarul și doi preoți din Sîngerei ar putea fi amendați de Poliție, după organizarea unei slujbe în stradă

Primarul și viceprimarul de Sîngerei, o angajată de la Primărie precum și doi preoți din localitate ar putea fi sancționați contravențional, pentru că ar fi încălcat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, care interzice adunarea în grupuri mai mari de trei persoane în locurile publice, din data de 27 martie. Edilul Arcadie Covaliov declară că i s-a intentat dosar pe nedrept și este vorba despre un atac în adresa sa.

Foto: facebook/ Arcadie Covaliov

Primarul de Sîngerei a făcut un live pe Facebook, la data de 26 martie dimineața, de la o răscruce la intrarea în localitate, unde doi preoți au oficiat o slujbă. „Am venit cu inițiativa să avem un drum al crucii, cu Maica Domnului”, a precizat edilul, în timp ce o angajată a Primăriei filma slujba, dar și discursul primarului.

„Nu trebuie să ne sperie această boală, care a venit asupra întregii omeniri, trebuie să ne facă mai puternici, mai tari în credință, neapărat rugându-ne, postind și împărtășindu-ne. Bisericile nu sunt închise, cine dorește, toți creștinii sunt chemați la rugăciune respectând normele de distanță și igienizare”, a menționat unul dintre preoți.

În imaginile video apare și viceprimarul orașului, despre care Arcadie Covaliov spune că „trecea pe alături și s-a oprit pentru puțină vreme la slujbă”.

În rezultat, pe numele celor 5 persoane care au fost implicate în slujbă, inclusiv pe numele angajatei care a filmat, a fost pronită o procedură contravențională, a anunțat, pentru UNIMEDIA, ofițera de presă a IP Sângerei, Ina Moscaliuc.

„Este vorba despe primar, viceprimar, cei doi preoți și persoana care filma. Dacă se stabilește că au încălcat prevederile Comisiei pentru Situații Excepționale, vor fi sancționate conform art. 76 prim al Codului contravențional”, a precizat Ina Moscaliuc.

Primarul de Sîngerei se declară indignat de faptul că „li se fac dosare” și că vor fi obligați „să plătească câte 20.000 de lei fiecare”.

Reacția primarului de Sîngerei la faptul că ar putea fi amendat / Sursa:facebook/ Arcadie Covaliov
Reacția primarului de Sîngerei la faptul că ar putea fi amendat / Sursa:facebook/Arcadie Covaliov

Pe 26 martie, premierul Ion Chicu a anunțat că începând cu ziua de 27 martie 2020, se interzice aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii familiei de gradul unu, doi în linia dreaptă sau colaterală.

La 20 martie, orașul Sîngerei a intrat în carantină, după ce o femeie, recent revenită din Marea Britanie, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, reușind să contacteze cu aproape 30 de persoane până a fi internată. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale de la Sîngerei în comun cu primarul orașului, Arcadie Covaliov.

A doua zi, prim-ministrul Ion Chicu a declarat că decizia de intrare în carantină a orașului Sîngerei nu are bază legală și nici întemeiere.

La moment, trei dintre persoanele infectate cu Covid-19 în Moldova sunt din raionul Sîngerei, potrivit datelor oficiale.


Pub