(video) Premierul anunță deciziile luate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale și a Centrului Unic de Comandă

Premierul Ion Chicu și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, au făcut declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19.

„În cadrul șediței Comisiei pentru Situații Excepționale am aprobat unele decizii care vin să asigure funcționalitatea statului în condițiile stării de urgență. Comisia aprobă decizii care nu vizează exclusiv subiecte care ar ține de medicină, sunt foarte multe domenii care trebuie să fie reglementate sau gestionate în condițiile stării de urgență, cu aportul Comisiei. Astăzi am stabilit mai multe reglementări ce țin de plata salariului pentru persoanele care sunt temporar disponibilizate sau nu sunt atrase în procesul de lucru. Am decis salarizarea pentru perioada zilelor de odihnă, declarate pentru săptămâna viitoare. Am discutat și am aprobat o decizie de alocare suplimentară pentru Ministerul Sănătății, pentru a procura echipament nou de protecție. Am oferit posibilitate conducătorilor autorităților și instituțiilor publice să decidă asupra perioadei de concediu a mai multor angajați, astfel încât să putem asigura funcționalitatea normală a acestor insituții”, a punctat prim-ministrul Ion Chicu.

„Pe parcusul ultimelor 24 de ore avem tot mai multe semnale și dovezi că recomandările Comisiei, rugămințile noastre către societate capătă o înțelegere, populația se conformează. În mod special remarc reacția slujitorilor bisericii la îndemnurile, apelurile noastre, dar și cerințele stricte ale Comisiei Situații Excepționale de a nu desfășura slujbe divine duminică. Sperăm că mâine serviciile divine nu se vor petrece cu participarea credincioșilor. Reprezentanții statului vor monitoriza acest proces, sper să nu avem temei de a aplica penalități”, a mai subliniat Ion Chicu.

Totodată, ministra Sănătății a prezentat informații actualizate privind răspândirea cazurilor de Covid-19 pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 32 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 231 de cazuri confirmate în țara noastră. Până astăzi, două persoane au decedat în urma complicațiilor survenite drept rezultat al îmbolnăvirii cu Covid-19.

Urmăriți declarațiile integral în video.


Pub