Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională oferă Moldovei asistență medicală de 1,2 milioane de dolari, pentru combaterea Covid-19

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) oferă Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, dar și în alte scopuri. Anunțul a fost făcut astăzi, de Ambasada Statelor Unite la Chișinău.

Foto: caleaeuropeana.ro

Ajutorul financiar oferit de USAID vine ca parte a angajamentului de lungă durată al SUA față de cetățenii Republicii Moldova.

Banii vor fi direcționați către pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente etc.

Sprijinul de 1,2 milioane de dolari pentru combaterea Covid-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani.

Bilanțul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus a ajuns la 231 în Moldova. Doar astăzi au fost confirmate 32 de cazuri noi.

Circa 15 raioane din țară, dar și regiunea din stânga Nistrului sunt afectate de noul coronavirus.


Pub