Moldova, asigurată cu grâu, ulei de floarea soarelui, carne, ouă și alte produse. Întreprinderile din industria alimentară, funcționale, iar lucrările de primăvară - în toi

Securitatea alimentară a Republicii Moldova este asigurată, iar în țară sunt suficiente produse de primă necesitată pentru câteva luni și chiar pentru un an, susține ministrul Agriculturii, Ion Perju, care a avut astăzi o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Foto: poza simbol

„Rezervele de grâu în țară constituie 200 mii de tone, suficiente pentru cel puțin 200 de zile. Spre acea perioadă, va fi deja recoltată roada nouă de culturi de toamnă, care vor fi semănate pe o suprafață de 316 mii de hectare, o jumătate dintre terenuri fiind în stare bună, iar cealaltă jumătate – în stare satisfăcătoare”, a menționat Ion Perju.

Totodată, potrivit ministrului Agriculturii, rezervele de ulei de floarea-soarelui sunt suficiente pentru o perioadă de patru luni, iar de zahăr și porumb – pentru mai mult de un an. Țara este asigurată cu produse lactate, carne și cu ouă de găină, iar întreprinderile din industria alimentară funcționează în regim obișnuit, cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de carantină. Fermele zootehnice sunt asigurate cu bază furajeră, iar lucrările de primăvară au început conform graficului, a fost deja semănat orzul și mazărea.

De asemenea ministrul a dat asigurări ca toate lucrările de primăvara au loc conform graficului, fără restricții. În acest context, sunt deschise magazinele agricole pentru aprovizionarea cu semințe, material săditor și fertilizanți, piese de schimb și tehnica agricolă.


Pub