Acces gratuit la 50 de concerte ale Festivalului de Jazz Montreux

Acum, când în țară și în întreaga lume este stabilită stare de urgență și autoritățile solicită oamenilor să stea acasă, organizatorii Festivalului de Jazz Montreux îți oferă acces gratuit la 50 de concerte ale festivalului.

Pentru aceasta este nevoie să accesezi acest site, să introduci codul FREEMJF1M și să te bucuri de muzică de calitate. 

Festivalul de Jazz Montreux se desfășoară anual la începutul lunii iulie la Montreux, pe malul lacului Geneva, Elveția. Este al doilea cel mai mare festival anual de jazz din lume după Festivalul internațional de jazz din Canada. Festivalul de Jazz Montreux a fost lansat la 18 iunie 1967. A avut loc pentru prima dată la Cazinoul Montreux. A durat trei zile și a prezentat aproape exclusiv artiști de jazz. Cele mai importante momente ale acestei epoci au fost Charles Lloyd, Miles Davis, Keith Jarrett, Jack DeJohnette, Bill Evans, Soft Machine, Weather Report, The Four Road, Nina Simone, Jan Garbarek și Ella Fitzgerald.

În anii `70, festivalul a început să-și lărgească domeniul de aplicare, inclusiv artiști de blues, soul și rock. Festivalul de astăzi durează aproximativ două săptămâni și atrage un public de peste 200.000 de oameni. În toți acești ani, pe scenă au urcat peste 1400 de artiști.

Pentru că stai acasă, îți reamintim că poți vizita online și zece muzee, fără a fi nevoie să ieși din casă sau din țară.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.